Alternatieve vluchten voor de mede-eigenaren gestart

Het motto van onze stichting is: Herinneren, Begrijpen, Beleven. Ten behoeve van de elementen “Herinneren” en “Begrijpen” onderhoudt onze stichting onder andere deze web-site en verzorgt de stichting lezingen bij scholen, bedrijven en verenigingen. Voor het element “Beleven” is het Deeltijd Certificaat Houderschap in het leven geroepen. Men koopt een klein aandeel in onze Spitfire (eigenlijk is de actuele status inmiddels “Spitfires”, waarvan 1, High Lady, zeer twijfelachtig op lange termijn wellicht ooit (als alles mee zit) weer luchtwaardig kan worden en de andere, Prinses Beatrix, hopelijk in de loop van 2024), men draagt maandelijks bij aan de kosten verzekering, stalling en onderhoud, steekt zo nu en dan de handen uit de mouwen bij klusjes en mag dan 1 keer per jaar mee. Dat is met Coen Potters, John Raaijmakers en Michiel Schipper in 2022 nog gelukt met High Lady (zie elders op deze website verslagjes van die vluchten, hieronder paar sfeer plaatjes).

Omdat het opbouwen van Prinses Beatrix nog wat tijd in beslag gaat nemen en een groot deel van de “klein aandeelhouders” al het nodige aan klussen hebben verricht maar nog geen kans gehad om te vliegen, hebben een aantal vliegende vrijwilligers van de stichting alternatieve mogelijkheden aangeboden voor deze groep om, tot het moment dat Prinses Beatrix luchtwaardig is, een vlucht met een “minder voor de hand liggend” toestel mee te maken (het gros van de ervaringen die mensen hebben met het meevliegen in de General Aviation zal met een Cessna 172 zijn). Ons Hoofd Vliegdienst/Technisch Vlieger heeft daartoe zijn fully aerobatic RV-4, net als onze replica Mk.26B Spitfires een Tail Wheel toestel, ter beschikking gesteld. Vliegende vrijwilliger John Raaijmakers (in 2022 was hij nog Klein Aandeelhouder, hij heeft de plek in de groep Vliegende Vrijwilligers van Hans Knijff overgenomen) biedt daarnaast ook nog de mogelijkheid om mee te vliegen met de Blackshape Prime. Als de sterren gunstig staan, kan dat zelfs gecombineerd worden met een formatie vlucht.

De afgelopen weken is daar al gebruik van gemaakt. Het weer was ons gunstig gezind. Bart Uljee, Jelle Mensonides, Richard en Djon Snel kunnen terug kijken op mooie vliegdagen met prachtig zicht. Plaatjes zeggen meer dan 1.000 woorden, hieronder dan ook het nodige aan beeld materiaal.

Een reactie plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.