Vlieg in een Spitfire Mk.26B Replica

Is het misschien ook uw droom om eens in een legendarisch vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen vliegen? Dan bent u in een goed en groot gezelschap: over de hele wereld zijn er luchtvaartenthousiastelingen die deze droom met u delen.

Een trip maken in een echte Spitfire, Mustang P-51 of Messerschmitt Bf109 is heel weinigen gegeven. De Stichting Project Spitfire denkt u iets te kunnen bieden dat heel dicht bij zo’n ervaring kan komen. Vanaf €500,- kunt mede eigenaar worden van onze Spitfire Mk26B en kunt u een half uur meevliegen.

Verkoop Deeltijd Eigendom Certificaten per wachtlijst vanaf 24 mei 2022

Op dit moment zijn er voor 20 vlieguren per jaar Deeltijd Eigendom Certificaten uitgegeven. Dit jaar (2022) is het eerste jaar dat de Stichting operationeel met High Lady vliegt. Naast de vluchten van de Vliegende Eigenaren, zijn er ook Fly By vluchten die worden verzorgd (bijvoorbeeld onlangs op 5 mei en 11 mei). We moeten nog ontdekken hoeveel ruimte er dan is om Deeltijd Eigendom Certificaat houders van hun vlucht te kunnen laten genieten. Om die reden hanteren we vanaf 24 mei 2022 een wachtlijst. De eerst volgende geïnteresseerde die zich meld krijgt van ons een bevestigingsmail met datum en volgnummer. Hieronder zal de lijst die dan mogelijk gaat ontstaan gepubliceerd gaan worden zodat men kan zien waar men zich op die lijst bevindt. De eerst volgende Deeltijd Eigendom Certificaat houder die afstand wil doen van zijn/haar certificaat kan deze dan verkopen aan de eerst volgende op de wachtlijst. Daarbij zijn wel leges kosten van omstreeks €75 gemoeid omdat het Bewijs van Inschrijving aangepast moet worden. Ons voorstel zal aan betrokkenen zijn om 2x per jaar deze procedure te doorlopen en de leges kosten dan te verdelen over de groep die van de lijst resp op de lijst wordt af- dan wel bijgeschreven. Voor de volledigheid staat hieronder wel alle relevante informatie over de Deeltijd Eigendom Certificaten.

High Lady in actie

Omdat de Stichting inmiddels een ANBI status heeft, inclusief RSIN nummer, zijn donaties aan de Stichting belasting aftrekbaar. 

Deeltijd Eigendom Certificaat

Wilt u graag mee gaan vliegen dan kunt u een aandeel in het toestel aanschaffen voor €750,-. U koopt daarmee een Deeltijd Eigendom Certificaat. U krijgt daarvoor een uur mee vliegen per kalenderjaar aangeboden, u wordt gevlogen door een ervaren Vliegende Vrijwilliger van de Stichting Project Spitfire. Met uw aandeel van €750,- bent u mede eigenaar van het vliegtuig en wordt u ook als zodanig geregistreerd bij de autoriteiten. U draagt dan ook per maand maandelijks bij aan de kosten voor stalling, verzekering en onderhoud met €16,- per maand per Deeltijd Eigendom Certificaat middels een automatische incasso. Indien u gebrevetteerd bent en zelf met het toestel wil vliegen, vraagt de Stichting wel een groter aantal aan te schaffen aandelen, een en ander is ook afhankelijk van uw ervaring met Taildraggers, we gaan dan graag met u in gesprek om te zien welke mogelijkheden we zien.


Vindt u een uur vliegen wat te veel van het goede? Dan kunt u voor €500,- een half Deeltijd Eigendom Certificaat aanschaffen, u wordt dan een half uur gevlogen met de Supermarine Spitfire Mk26B. De maandelijkse bijdrage voor de kosten stalling, verzekering en onderhoud bedragen dan €8,- per maand.

U gaat voor minimaal een jaar het mede-eigendom aan. Na die periode kunt u uw aandeel via de Stichting verkopen aan een andere geïnteresseerde partij.

Doneren

Wilt u enkel het project ondersteunen zonder fysiek mee te vliegen? Dat kan ook! Bij een donatie van €500,- of meer wordt u als donateur opgenomen in de lijst van donateurs op de website en ook in de donateurlijst van het foto verslag boek dat gemaakt zal worden over het traject dat doorlopen is van oprichting van de Stichting tot het vliegen met het toestel. Indien u liever anoniem blijft als donateur, dan vermelden we uiteraard niet op die locaties.

U kunt uw interesse als donateur van het project kenbaar maken via e-mail info@projectspitfire.nl

Huishoudelijk-ReglementV3.0