ANBI Informatie Pagina

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie die samenhangt met de ANBI Status van onze Stichting.

Foto gemaakt door Loet Kuipers bij het Sun and Fun festijn van 2012, bij die gelegenheid was deze Supermarine Spitfire Mk.26B, in Photo Reconaissance kleuren, genaamd “High Lady”, ook vliegend te bewonderen.

Oprichtingsakte met Statuten

OprichtingsAktemetStatutenNamenZwartGelakt

Activiteitenlijst 2021

15 april: Meet And Greet met vrijwilligers/deelnemers van Stichting Project Spitfire vliegveld Hilversum. Gevolgd door Fly By, formatie met Harvard.

3, 4 en 5 mei: Dodenherdenking en Bevrijdingsdag vluchten uitgevoerd over Noord Holland en Soestdijk (in samenwerking met Keep Them Rolling). Boven Soestdijk in formatie met Harvard

11 mei: Missing Man vlucht gedaan bij uitvaart lid van vereniging model vliegtuig bouw

30 mei: Vlucht met Deeltijd Eigendom Certificaat houder M. Schipper. Fly By toren Rotterdam Airport

2 juni: Missing Man Formation vlucht uitvaart KLM gezagvoerder/instructeur Tom Huisman

4 juni: Vlucht naar Zweefvliegclub Terlet

7 juni: Vlucht met Deeltijd Eigendom Certificaat Houder J. Raaijmakers

25 juni: Lezing bij Nederlandse Vereniging Amateur Vliegtuig Bouwers

Activiteiten voor publiek met het vliegtuig komen stil te liggen, het vliegtuig is vlak voor de landingsbaan geëindigd in het mais. Samen met de deelnemers en vrijwilligers van de Stichting wordt een proces dat tot heringebruikname van het toestel moet gaan leiden opgestart. Verwacht is dat dit minimaal een jaar in beslag zal nemen. Voortgang is te volgen op deze website onder de menu knop “Nieuws”. Lezingen blijven doorgaan.

28 oktober: Lezing AMC Amsterdam.

Activiteitenlijst 2020

Juni 2020 tot en met December 2020: Oprichting Stichting, inrichting web-site, inlezen materie met achtergrond informatie over de Spitfire en de Tweede Wereldoorlog, verzamelen vrijwilligers. Web-site bijgehouden/uitgebreid. Social media accounts aangemaakt voor de Stichting.

27/07: Bezoek aan Enstone Spitfire Club met Ferry Herfst en een vliegende vrijwilliger die graag anoniem blijft. Uiterst hartelijk ontvangen door Paul Fowler. Nuttige informatie uitgewisseld. Overeengekomen in de toekomst samen te werken bij herdenkingsvluchten. Paul regelt t.z.t. toestemming om met een vliegtuig in RAF kleuren te komen.

6/10: Bezoek aan Klu Historische Vliegtuigen. Historische achtergrond informatie uitgewisseld. Bij een Mark IX voorlichting gehad. Besproken welke mogelijkheden er zijn om over en weer diensten te verlenen.

7/10: Lezing op de Rotterdam Aero Club. Wegens Covid-19 beperkingen voor slechts 20 toehoorders.

27/10: Bezoek Big Spring Texas, High Lady geïnspecteerd, Mike O’Sullivan gesproken. Deelnemers aan het bezoek: Jeroen van den Berg, John Dekker, Brigitte Vonk en Pascal Willems

December 2020: aankoop van de High Lady, Supermarine Spitfire Mk.26B registratie N7612, afgerond. Planning transport naar Nederland opgestart.

Financieel Jaarverslag 2020:

Jaarrekening-2020

Bankrekeningnummer, KvK-nummer en RSIN: zie onze “footer”.