Vlieg in een Spitfire Mk.26B Replica

Is het misschien ook uw droom om eens in een legendarisch vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen vliegen? Dan bent u in een goed en groot gezelschap: over de hele wereld zijn er luchtvaartenthousiastelingen die deze droom met u delen.

Een trip maken in een echte Spitfire, Mustang P-51 of Messerschmitt Bf109 is heel weinigen gegeven. De Stichting Project Spitfire denkt u iets te kunnen bieden dat heel dicht bij zo’n ervaring kan komen. Vanaf €500,- kunt mede eigenaar worden van onze Spitfire Mk26B en kunt u een half uur meevliegen.

Vlieg mee in een Spitfire Mk.26B

Omdat de Stichting inmiddels een ANBI status heeft, inclusief RSIN nummer, zijn donaties aan de Stichting belasting aftrekbaar. 

Deeltijd Eigendom Certificaat

Wilt u graag mee gaan vliegen dan kunt u een aandeel in het toestel aanschaffen voor €750,-. U koopt daarmee een Deeltijd Eigendom Certificaat. U krijgt daarvoor een uur mee vliegen per kalenderjaar aangeboden, u wordt gevlogen door een ervaren Vliegende Vrijwilliger van de Stichting Project Spitfire. Met uw aandeel van €750,- bent u mede eigenaar van het vliegtuig en wordt u ook als zodanig geregistreerd bij de autoriteiten. U draagt dan ook per maand maandelijks bij aan de kosten voor stalling, verzekering en onderhoud met €16,- per maand per Deeltijd Eigendom Certificaat middels een automatische incasso. Indien u gebrevetteerd bent en zelf met het toestel wil vliegen, vraagt de Stichting wel een groter aantal aan te schaffen aandelen, een en ander is ook afhankelijk van uw ervaring met Taildraggers, we gaan dan graag met u in gesprek om te zien welke mogelijkheden we zien.


Vindt u een uur vliegen wat te veel van het goede? Dan kunt u voor €500,- een half Deeltijd Eigendom Certificaat aanschaffen, u wordt dan een half uur gevlogen met de Supermarine Spitfire Mk26B. De maandelijkse bijdrage voor de kosten stalling, verzekering en onderhoud bedragen dan €8,- per maand.

U gaat voor minimaal een jaar het mede-eigendom aan. Na die periode kunt u uw aandeel via de Stichting verkopen aan een andere geïnteresseerde partij.

Doneren

Wilt u enkel het project ondersteunen zonder fysiek mee te vliegen? Dat kan ook! Bij een donatie van €500,- of meer wordt u als donateur opgenomen in de lijst van donateurs op de website en ook in de donateurlijst van het foto verslag boek dat gemaakt zal worden over het traject dat doorlopen is van oprichting van de Stichting tot het vliegen met het toestel. Indien u liever anoniem blijft als donateur, dan vermelden we uiteraard niet op die locaties.

U kunt uw interesse als donateur van het project kenbaar maken via e-mail info@projectspitfire.nl

Huishoudelijk-Reglement