Vlieg in een Spitfire Mk.26B Replica

Is het misschien ook uw droom om eens in een legendarisch vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen vliegen? Dan bent u in een goed en groot gezelschap: over de hele wereld zijn er luchtvaartenthousiastelingen die deze droom met u delen.

Een trip maken in een echte Spitfire, Mustang P-51 of Messerschmitt Bf109 is heel weinigen gegeven. De Stichting Project Spitfire denkt u iets te kunnen bieden dat heel dicht bij zo’n ervaring kan komen. Vanaf €500,- kunt mede eigenaar worden van de aan te schaffen Spitfire Mk26B en kunt u een half uur meevliegen.

Vlieg mee in een Spitfire

Daarnaast bestaan er ook meerdere mogelijkheden om ons op een andere manier te sponsoren. Alle mogelijkheden staan hieronder. Omdat de Stichting inmiddels een ANBI status heeft, inclusief RSIN nummer, zijn donaties aan de Stichting belasting aftrekbaar. 

Deeltijd Eigendom Certificaat

Wilt u graag mee gaan vliegen dan kunt u een aandeel in het toestel aanschaffen voor €750,-. U koopt daarmee een Deeltijd Eigendom Certificaat. U krijgt daarvoor een uur mee vliegen per kalenderjaar aangeboden, u wordt gevlogen door een ervaren Vliegende Vrijwilliger van de Stichting Project Spitfire. Met uw aandeel van €750,- bent u mede eigenaar van het vliegtuig en wordt u ook als zodanig geregistreerd bij de autoriteiten. U draagt dan ook per maand maandelijks bij aan de kosten voor stalling, verzekering en onderhoud met €16,- per maand per Deeltijd Eigendom Certificaat middels een automatische incasso. Indien u gebrevetteerd bent en zelf met het toestel wil vliegen, vraagt de Stichting wel een groter aantal aan te schaffen aandelen, een en ander is ook afhankelijk van uw ervaring met Taildraggers, we gaan dan graag met u in gesprek om te zien welke mogelijkheden we zien.

Een aantal keren per jaar zal de Stichting een Road Show publiceren waarbij ze een aantal dagen achtereen op de eerder genoemde vliegvelden zullen staan, de data zullen tijdig worden gepubliceerd, u kunt er voor kiezen tijdens de Road Show naar het bij u in de buurt gelegen vliegveld te gaan en vanaf daar uw vlucht te maken. Eenmaal bij de Spitfire Mk26B geven we u een briefing over het toestel en horen we van u graag waar u heen zou willen vliegen. U kunt daarbij ook aangeven hoe intens u de beleving wilt hebben. U kunt in plaats van een uur natuurlijk ook op dezelfde dag twee keer een half uur gevlogen worden. Nadat alle Deeltijd Certificaat Houders hun uren hebben gevlogen geeft uw Deeltijd Eigendom Certificaat recht op mee-vlieguren op kostenbasis (verzekering, stalling, onderhoud, brandstof en landingsgeld). U kunt meerdere eenheden Deeltijd Eigendom Certificaat kopen, elke eenheid van €750,- geeft u een mee-vlieguur in de periode dat alle Deeltijd Eigendom Certificaat Houders hun uren verzilveren, aansluitend op deze periode een mee-vlieguur per kalenderjaar tegen kostprijs (verzekering, stalling, onderhoud, brandstof en landingsgeld) plus opslag van €50,- per uur om onvoorziene toekomstige reparatie kosten te kunnen dekken.

Vindt u een uur vliegen wat te veel van het goede? Dan kunt u voor €500,- een half Deeltijd Eigendom Certificaat aanschaffen, u wordt dan een half uur gevlogen met de Supermarine Spitfire Mk26B. De maandelijkse bijdrage voor de kosten stalling, verzekering en onderhoud bedragen dan €8,- per maand.

U gaat voor minimaal een jaar het mede-eigendom aan. Na die periode kunt u uw aandeel via de Stichting verkopen aan een andere geïnteresseerde partij.

Arrangementen

Indien u denkt dat een éénmalige ervaring voldoende is maar vindt u één uurtje wat te kort: voor € 1.250,- vliegen we u 2 en half uur rond boven Nederland, met de snelheid van de Spitfire Mk26B betekent dit nagenoeg het hele land van boven kunnen bekijken.

Wilt u er een echt dagje uit van maken, dan kan dat ook: voor het Arrangement Deeltijd Eigendom Certificaat van €1.500 maken we een tussenlanding op Texel, daar staan fietsen klaar en bezoeken we het Luchtvaart en Oorlogsmuseum, dat behoorlijk in het Spitfire Beleven thema past. Voor of na het bezoek geniet u van een lunch op het vliegveld. Lunch, fietshuur en bezoek Luchtvaart en Oorlogsmuseum zit inbegrepen in dit arrangement.

Een echte belevenis is het Arrangement Deeltijd Eigendom certificaat waarbij Duxford Airfield te Engeland wordt bezocht, feitelijk de geboortegrond van de originele Spitfire. Daar is ook nu nog het nodige van te zien. Voor €2.500 halen we u ’s ochtends op en leveren u ’s avonds weer af, u krijgt een lunch en een diner, een bezoek aan het Duxford Imperial War Museum en aan de Duxford Aircraft Restoration Company, met een beetje geluk zijn ze net bezig met een Spitfire. Tegen een nog te bepalen meerprijs kan in de zomermaanden op de terugreis over Omaha Beach gevlogen worden.

(Het Duxford Arrangement is afhankelijk van geldende Covid-19 regelgeving, de Stichting gaat er van uit dat op zijn vroegst in het laatste kwartaal van 2020 gevlogen kan worden maar kan niet garanderen dat er dan geen sprake meer is van beperkende Covid-19 regelgeving)

Wilt u na uw arrangement in de toekomst ook gebruik maken om tegen kostprijs mee te vliegen, dan kunt u, zolang de voorraad strekt, nog Deeltijd Eigendom Certificaten aankopen, u komt dan in aanmerking voor een interessante korting, uw vliegende vrijwilliger vertelt u na afloop van het arrangement daar dan graag meer over, of u stuurt Project Spitfire een mail met uw verzoek en over hoeveel Deeltijd Eigendom Certificaten het gaat.

Clinic

In het team van de Stichting Project Spitfire zitten professionals die training verzorgen of verzorgt hebben voor o.a. verkeersvliegers. Het element Human Resource Management maakt een heel belangrijk deel uit van het dagelijks werk van verkeersvliegers. Leadership en Teamwork, Problem Solving and Decision Making zit in het werkterrein van zowel de verkeersvlieger als de luchtmacht vlieger. Vanuit de historie omtrent de Spitfire zijn waardevolle lessen te leren die de effectiviteit van uw medewerkers kunnen verhogen. In een leerzame en onderhoudende clinic worden uw medewerkers bijgepraat over HR begrippen als onder andere “Resilience”, “Critical Thinking”, “Efficiency-Thoroughness-Trade-Off”, “Startle And Surprise”. Wat betekenden deze begrippen voor de Spitfire vliegers? Wat betekenen ze voor de medewerkers in uw organisatie? Zijn uw medewerkers op de hoogte van de beperkingen van ons menselijk brein? Wat er mis kan gaan in onderlinge communicatie? Aan het einde van de clinic volgt een Quiz. De nummer 1 van de deelnemers wint een vlucht met de Spitfire van 55 minuten, nummer 2 een vlucht van 40 minuten en nummer 3 een vlucht van 25 minuten. De kosten van de clinic bedragen €3.500,- en zijn inclusief 2 Deeltijd Eigendom Certificaten van €750,- elk waarmee de 2 uur vliegen die de winnaars van de Quiz worden gevlogen.

Sponsoren

Wilt u enkel het project sponsoren zonder fysiek te vliegen? Dat kan ook! Bij een sponspor bijdrage van €500,- of meer wordt u als sponsor sowieso opgenomen in de lijst met sponsoren op de website en ook in de sponsorlijst van het foto verslag boek dat gemaakt zal worden. Als u afziet van uw vlieguur, zal, als u daar prijs op stelt, uw naam opgenomen worden op een banner die bij Airshows en het vliegen voor non-profit organisaties als bijvoorbeeld Stichting Hoogvliegers, opgesteld zal worden.

U kunt uw interesse als sponsor in het project kenbaar maken via e-mail info@projectspitfire.nl

Op datzelfde e-mail adres kunt u ook uw ideeën kwijt als u bijvoorbeeld denkt dat de Stichting in haar drive om een vliegende replica van een Spitfire naar Nederland kans laat liggen om die lang gekoesterde wens werkelijkheid te laten worden.

Huishoudelijk-Reglement