Werk Aan De PowerPoint Winkel…

Naast “Beleven” heeft onze Stichting ook de nadrukkelijke thema’s “Herinneren” en “Begrijpen”: wat is de historische context van de Spitfire? Welke impact heeft de Spitfire op de samenleving gehad? Op het verloop van de oorlog? Er zijn onbeschrijfelijk veel boeken geschreven over de Tweede Wereld oorlog en een opmerkelijk deel van al die boeken specifiek over de strijd die in de lucht is gestreden. Onze Stichting trekt langs scholen en verenigingen met een PowerPoint presentatie om een fractie van al de boeiende verhalen en wetenswaardigheden die in de afgelopen 80 jaar zijn verzameld van dit prachtige toestel te delen met ge├»nteresseerde jeugd en verenigingsleden. De originele PowerPoint bevatte daarbij YouTube filmpjes, ook om de materie vooral “levendig” te kunnen presenteren. Een nadeel van het gebruik van die YouTube filmpjes is dat ze soms net iets te lang van stof zijn om de aandacht van de jeugd er goed bij te kunnen houden. En voor de ietwat jeugdigere kijker die het Engels nog niet heel erg machtig is, soms lastig te volgen. Dus is uw verslaggever aan de slag gegaan om de filmpjes te monteren en van ondertiteling te voorzien.

Hieronder het eerste resultaat: Douglas Bader legt uit hoe je met een Spitfire (voorzien van conventionele vlotter carburateur), een Messerschmitt kon neerhalen die voorzien was van injectiemotor (en zo met negatieve G van je weg kon duiken.

Met een collega veteraan en behulp van modellen doet Douglas het voor.

Zo is er nog een “treintje” videos te bewerken voordat de PowerPoint helemaal geschikt is voor gebruik in de lokalen en verenigingsgebouwen.

Kent u een middelbare school in uw omgeving waarvan u denkt dat die interesse zouden kunnen hebben in zo’n PowerPoint presentatie? Laat het dan vooral weten en stuur een mailtje naar info@projectspitfire.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *