Sneeuwstormen in Houston

Het vliegveld van Houston was gisteren en eergisteren gesloten voor alle vliegverkeer wegens sneeuwstormen, het transport is dan ook niet doorgegaan. Hopelijk komt er snel een nieuwe datum. Ondertussen is wel de kunstmatige horizon afgeleverd. De originele Spitfires hadden een vroege versie kunstmatige horizon, daarbij werd nog niet gewerkt met “blauw boven, bruin onder”

Nou is het om te beginnen niet zo makkelijk om precies zo’n apparaat in werkende toestand te vinden. Daarnaast zijn wij toch van plan om, met degenen die dat willen en mogen (Aerobatic Rating in het brevet) zo af en toe blauw heel kort niet boven te hebben…. Mechanische instrumenten vinden dat niet zo heel prettig, digitale instrumenten kunnen daar veel beter tegen. Dus zijn gezwicht voor deze oplossing:

In het instrument paneel zal het straks netjes in een “rondje” gepast worden (80 mm doorsnede). het instrument biedt hele prettige extra informatie zoals bijvoorbeeld de snelheid over de grond en de sterkte en richting van de wind.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *