Flap bediening en positie indicatie plus remmen vullen en ontluchten

Donderdag 7 oktober stond in het teken van 2 klussen: de flap bediening en positie indicatie uit testen en de remmen bijvullen/ontluchten (nadat de banjo koppelingen waren aangebracht en aangesloten).

Banjo koppeling aangesloten
Kapje er af…
Remvloeistof overloop opvang bidon
Rem reservoir bijvullen.

Het was wel een klusje om de boel ontlucht te krijgen, het setje dat Victor had gekocht wordt zodanig aangeleverd door firma Beringer dat het net niet stevig aan te sluiten is op de nippel waarin je de remvloeistof moet pompen. Daar moet eigenlijk een slangenklemmetje op, maar die hadden we niet in dat formaat liggen. Gelukkig is Victor nogal handig met borgdraad (en met de tank die vlotjes borgdraad om elkaar heen wikkelt). Vervolgens moment van de waarheid: het testen van de handrem (zie paar berichten geleden), lekt het echt ook nergens?

Zit muur vast en lekt nergens.
Parking Brake Released
Terwijl Victor en Jeroen druk doende waren met de reminrichting, zoog Hans de tank schoon van binnen.
Nieuwe riemen

Wouter had een dag of wat daarvoor de riemen die uit de sport auto industrie komen al vervangen voor echte Aerobatic Proof riemen.

Bevestiging bij het kruis
Luuk had een bevestiging versteviging gemaakt.

Luuk was trouwens die dag al om 07:00 in de hangaar, zo vroeg is tot op heden nog geen vrijwilliger begonnen met klussen, petje af voor Luuk!

Op de tankhouder…

Om de bevestiging voor de Parking Brake Valve te verwezenlijken, is het het handigst om op de brandstof tank steun te zitten…

Zo is het stiekem eventjes een 3 zitter!
Flap bediening en positie indicatie

Victor had een fraaie oplossing om vlot de flaps in de gewenste stand te kunnen krijgen en ook te kunnen zien in welke stand ze staan. Er zijn 4 standen: Up, 1: Take/Off and Downwind, 2: Baseleg en 3: Final approach, als de flaps in een bepaalde stand staan, dan brand het lichtje in bijbehorende knop. Als de flaps “in transit” zijn, dan knippert dat lampje. Prachtig systeem, maar werkt het ook?

Jawel!

Volgende grote project: de vleugels er aan!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *