Een Grote Dag: High Lady krijgt haar vleugels terug!

Vandaag waren er gelukkig voldoende “Handjes In De Hangaar” om het volgende project aan te pakken: de vleugels monteren. De uitdagingen die daar bij komen kijken: het aansluiten van de ontluchtingsslang en de toevoer slang van de vleugel tank en daarboven op voor de linker vleugel het aansluiten van de pitot buis slang en de static port slang. Victor had de regie zeer strak in handen en de klus werd geklaard door de inspanning van Wouter, John, Joost, Anton en Emiel (de zoon van uw verslaggever die zorg droeg voor het vast leggen van deze dag op foto en video en daarnaast ook hier en daar de handen uit de mouw stak en net op tijd zag dat de staart bijna van de krik af kukelde omdat er nogal wat duw werk bij deze operatie kwam kijken).

Zo is het vliegensvlug geklaard, de klus.
Even Fast Forward.
Linker vleugel gaat er op
Stap voor stap richting de eerste vlucht
Het intrekken van het linker gear in de zojuist gemonteerde vleugel, met afdekplaat van de gear poot.

Het afstellen van de afdekplaat van het linkerlanding gestel nam wat tijd in beslag. Daarnaast moest de opening waar de band in gaat voor de rechtervleugel vakkundig worden bijgewerkt door Victor. Het deed de aanwezigen wat denken aan een bezoek aan een tandarts. Geheel toevallig de professie van de vader van Victor. Het hanteren van het gereedschap in onderstaande video is dus soortement van genetische aanleg.

Victor maakt een hinderlijk geluid.

Al met al een heugelijke dag waarin een forse stap voorwaarts is gezet in het project. Alle aanwezigen: dank voor de hulp!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *